KORKOVÉ OBKLADY

Korkové obklady Muratto sa v súčasnosti stali výsadou interiérových dizajnérov a architektov. Tí využívajú tento ekologický materiál najmä pre výborné tepelnoizolačné a akustické vlastnosti.

Vynikajúce meno robí korku portugalská značka Muratto, ktorá za korkové obklady získala už mnoho svetových ocenení za dizajn či udržateľnosť. Na Slovensku sú korkové obklady firmy Muratto dostupné prostredníctvom výhradného zastúpenia našou spoločnosťou.

KOROK JE EKOLOGICKÝ AJ TRENDOVÝ

Korok je prírodný materiál. Získava sa šetrným, ručným oddelením kôry duba korkového od kmeňa, čím sa predchádza poraneniu stromu. Kôru je možné znovu zbierať po deviatich rokoch a takto sa strom môže dožiť až 250 rokov. Stromy duba korkového rastú v stredozemnej oblasti, predovšetkým v Portugalsku a Španielsku. Na celom svete je približne 2,3 milióna hektárov korkových lesov, pričom uvedené oblasti obhospodarujú približne 75 % tejto plochy.

Využitiu korku sa venujú mnohé spoločnosti a jeho uplatnenie dnes siaha od automobilového priemyslu cez farmaceutický, potravinársky, odevný či obuvnícky a hudobný až po nábytkársky a stavebný priemysel a využitie v interiérovom dizajne.

Korok tak predstavuje materiál so širokým využitím. Jeho 100 % prírodný pôvod, biologická odbúrateľnosť a možnosť úplnej recyklácie ho predurčujú ako ideálnu voľbu pre všetkých, komu záleží na trvalej udržateľnosti a zodpovednosti voči životnému prostrediu.

korkovy obklad na stenu

Korkový obklad od Muratto.

KORKOVÉ OBKLADY A ICH VLASTNOSTI

Korok sa mnohým spája s érou 70. rokov, no dnes má omnoho súčasnejšiu, modernejšiu podobu. Do interiérov sa inštaluje nielen v podobe podláh, ale obľúbenosť si v poslednej dobe  získali predovšetkým korkové obklady na steny či stropy – či už v podobe originálneho dizajnu na časti steny alebo pokrytím celkovej plochy.

Obľúbenosti sa korkové obklady výrobcu Muratto tešia predovšetkým vďaka svojim vlastnostiam. Oceňujú ich architekti, aj interiéroví dizajnéri, ktorým ponúkajú všestranné možnosti využitia. Korkové steny vnášajú do interiéru teplo, dajú sa skvelo kombinovať s machovými stenamiobrazmi, so sklom, kovmi a keramikou pre vytvorenie čistého a udržateľného dizajnu.

Čo korkové obklady ponúkajú?

  • Akustické vlastnosti
  • Tepelno-izolačné vlastnosti
  • Ohňovzdornosť
  • Antimikrobiálne vlastnosti
  • Minimálne koncentrácie VOC
  • Široká farebná škála
  • Rôznorodé tvary
  • Ľahká údržba

Korkové obklady oslovia dizajnérov svojím teplom a príjemným povrchom, organickým pôvodom a výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Korok má typickú kresbu, farbu a štruktúru a  vytvára hrejivý pocit. Môže vytvoriť jedinečný priestor v interiéri, kde je požiadavka na ekologický, trvalo udržateľný aspekt, ale tiež na nadčasový, originálny dizajn. 

Chceli by ste aj Vy zaradiť prírodné prvky do interiéru? Sme tu pre Vás!

Komentáre sú uzavreté.

NATURAL DESIGN